2020版高考英語一輪復習 課時提能練11 Festivals around the world(含解析)新人教版

上傳人:Sc****h 文檔編號:106290855 上傳時間:2022-06-13 格式:DOC 頁數:8 大小:2.51MB
收藏 版權申訴 舉報 下載
2020版高考英語一輪復習 課時提能練11 Festivals around the world(含解析)新人教版_第1頁
第1頁 / 共8頁
2020版高考英語一輪復習 課時提能練11 Festivals around the world(含解析)新人教版_第2頁
第2頁 / 共8頁
2020版高考英語一輪復習 課時提能練11 Festivals around the world(含解析)新人教版_第3頁
第3頁 / 共8頁

下載文檔到電腦,查找使用更方便

22 積分

下載資源

還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀

資源描述:

《2020版高考英語一輪復習 課時提能練11 Festivals around the world(含解析)新人教版》由會員分享,可在線閱讀,更多相關《2020版高考英語一輪復習 課時提能練11 Festivals around the world(含解析)新人教版(8頁珍藏版)》請在裝配圖網上搜索。

1、課時提能練(十一) Ⅰ.閱讀理解 A (2019·山西聯考)Many Americans spend Thanksgiving with family and friends around a table of roast turkey,sweet potatoes and cranberry sauce. But for others,it's a competition.Across the United States,there are contests to see who can eat the most pumpkin(南瓜) pie.These events start

2、in October and continue through Thanksgiving.Elk Grove,California hosts the World Pumpkin Pie Eating Championship.Matt Stonie won in 2014 by eating 20 pounds,13 ounces of pumpkin pie in 8 minutes.In other words,about 9 and a half kilograms.That was a“world record”,reported the Major League Eating(ML

3、E) in New York City.Stonie won $5,000. The MLE website praised Stonie:“Like a silent car at top speed driving past you on the highway;like a boxer with lightning blows;like a speedskater in a very tight bodysuit,long limbs stretching faster than the clock can tick.The great one makes it look easy.”

4、 Some of the pumpkin pie eating contests are turned into gluttony(暴飲暴食).Others have a more light-hearted approach to pumpkin pie eating contests.Students at the Duthie Center for Engineering in Louisville,Kentucky posted their pumpkin pie eating contest on .It was a friendly social affair.In Broomf

5、ield,Colorado,their Turkey Day celebration takes a different approach.They hold a pumpkin pie eating contest,but contestants just have to eat one piece of pie(or about one-sixth of a pie) as fast as possible.There's a 5 kilometer race and a 10 kilometer race afterwards,for those who want to lose wei

6、ght. And at Pumpkin Palooza—a pumpkin pie eating contest in Sparks,Nevada—the organizers note on their website.“The winners are chosen by audience applause,so style,talent and humor are the_be-all_and_end-all.” 【語篇解讀】 本文是一篇說明文,主要介紹了美國感恩節(jié)各地舉辦的吃南瓜餡餅的比賽。 1.What does MLE website praise Stonie for in

7、Paragraph 3? A.His easy manner. B.His effortless speed. C.His huge eating amount. D.His dynamic performance. B [推理判斷題。第三段提到“像一輛安靜的汽車在高速公路上以最快的速度從你身邊駛過;像拳擊手閃電般地出拳;像速滑運動員穿著非常緊身的賽服,速度比時鐘嘀嗒作響的速度都快。杰出的選手讓它看起來很容易”,這部分是通過把Stonie吃南瓜餡餅的速度與汽車、拳擊手和速滑運動員的速度進行對比來突出Stonie吃得速度以及他給觀眾的毫不費力的感覺。故選B項。] 2.Whose ap

8、proach is contrary to the light-hearted approach? A.Major League Eating. B.World Pumpkin Pie Eating Championship. C.The Turkey Day races in Broomfield,Colorado. D.Pumpkin Palooza in Sparks,Nevada. B [細節(jié)理解題。根據第二段可知,World Pumpkin Pie Eating Championship比的是誰吃得最多,這當然不會是輕松的(light-hearted)。故選B項。] 3.

9、What do people value most in the Turkey Day celebration in Broomfield? A.Health.        B.Energy. C.Competition. D.Skill. A [推理判斷題。根據第四段中的“contestants just have to eat one piece of pie(or about one-sixth of a pie) as fast as possible...for those who want to lose weight”可知,在這里參加比賽的人只比賽吃一塊南瓜餡餅的速

10、度,隨后的賽跑是為那些想要減輕體重的人準備的,故可推知,在Broomfield的Turkey Day celebration中,人們最注重健康。故選A。] 4.Which of the following can replace the underlined phrase? A.random B.playful C.endless D.vital D [詞義猜測題。根據畫線部分前的“The winners are chosen by audience applause,so style,talent and humor”可知,這個比賽的勝者由觀眾的掌聲選出,因此可推知,參賽

11、者的風格、才能和幽默感很重要,故vital與畫線部分意義相近。故選D。] B (2019·南昌聯考)In 2014 my best friend's mother died of cancer.It was a tragedy,but as usual,Alice,my mother,used her power of healing and got his family back on their feet.If you asked my friends about my mother,they would say,“That woman has a heart of gold.”I a

12、gree one hundred percent. I think the reason why she is such a wonderful person is that the Holy Spirit lives within her.She is very holy and has persuaded me to go to church with her every Sunday. About six years ago my mom decided to pursue her lifelong goal of becoming a teacher.She knew it wou

13、ld be hard work raising three kids,doing housework and studying at the same time.However,she believed it would pay off.What my mother didn't realize was that not all things pay off in this unfair world.After four hard years of school,she graduated on a warm spring day.It was unbelievable.My aunt dro

14、ve up from Virginia to celebrate this fantastic day.It was the first time I had ever cried about being happy. It's strange how fast a life can change.Two months later,the unpredictable happened.My mother was diagnosed with multiple sclerosis(多發(fā)性硬化癥).I could not believe this could happen after all t

15、he good she had done for people.I was very confused and cried every day.My faith in God just disappeared and so did my mom's dream of becoming a teacher. Then,I decided I must move on with my life and accept the fact that she might never get better.Since my decision,I have become more mature,respon

16、sible and active in school and work.Through the years I have always been able to change negative situations into positive ones.I'm happy with my life now. 【語篇解讀】 本文主要講述了樂觀、積極上進的母親影響作者的故事。 5.Which of the following can best describe Alice? A.Honest. B.Helpful. C.Greedy. D.Unconcerned. B [推理判斷

17、題。根據第一段第二句“It was a tragedy,but as usual,Alice,my mother,used her power of healing and got his family back on their feet”可知,母親樂于幫助他人,故選B項。] 6.What else did Alice have to do when studying? A.Drive a car and go to church. B.Teach students and raise kids. C.Do housework and teach at school. D.Look

18、 after children and keep the house clean. D [細節(jié)理解題。根據第三段第二句“She knew it would be hard work raising three kids,doing housework and studying at the same time”可知,母親在學習的同時還要照顧孩子、做家務,故選D。] 7.According to the text,the author's mother ________. A.recovered from illness B.no longer had faith in God C.d

19、idn't realize her dream as a teacher D.changed negative situations into positive ones unwillingly C [細節(jié)理解題。根據倒數第二段最后一句“My faith in God just disappeared and so did my mom's dream of becoming a teacher”可知,母親因為患病,成為教師的夢想就破滅了,故選C。] 8.Which of the following is the best title for the text? A.Fighting

20、Against Kinds of Diseases B.Mother Gave Me Life Experience C.Belief in God Brought Me Good Luck D.How to Become a Responsible and Active Man B [標題判斷題。根據文章的整體理解可推知,本文主要講述了樂觀的母親對作者的積極影響,作者成為一個積極面對生活的人,故選B。] Ⅱ.完形填空 (2019·銀川質檢)When my wife,Jane,and I were 16,we were in the same class.About a week

21、before Thanksgiving Day,we found out that our teacher Edward was having some __1__ challenges.We wanted to do something to help,so as a class we __2__ to gather food,clothing and gifts to __3__ his family had a good Thanksgiving Day. When Jane told her family about our plan,her mother was __4__.Tog

22、ether they searched their house for things they could __5__.Her mother went to the kitchen,__6__ a big turkey and saying,“Thanksgiving Day won't be __7__ without a turkey dinner.”To this day,Jane remembers how moved she was by her mother's __8__.Before making our __9__,we said a prayer of appreciati

23、on for the wonderful __10__ to help others.I will never forget the surprised __11__ of our teacher and his wife when they __12__ the door;their four children gathered around them as we handed out the gifts.It was a cold night;we all felt warm inside,__13__. Last month while I was in a meeting,my se

24、cretary informed me.“Your high school teacher Mr.Edward is wondering if you could __14__ him a few minutes.He's sitting in your office right now!” I left my meeting and went to my office __15__.My teacher and I hugged and began to __16__ the last 42 years.He told me he __17__ remembered that cold w

25、inter night when we brought the __18__ of Thanksgiving Day to his family.The food,clothing and gifts were certainly __19__,but what warmed his heart that night was to see a group of teenagers who understood the __20__ of Thanksgiving Day. 【語篇解讀】 本文是一篇記敘文。多年前,“我”和同學們一起在感恩節(jié)的時候向家庭經濟困難的Edward老師捐贈物品和禮物,

26、多年之后,當“我”再次見到Edward老師的時候,老師告訴“我”,他非常感謝我們當年的幫助,并說真正使他感到溫暖的是他看到一群十幾歲的孩子理解了感恩節(jié)的精神。 1.A.financial B.personal C.academic D.typical A [根據下文中的“We wanted to do something to help,so as a class we ________ to gather food,clothing and gifts to ________ his family had a good Thanksgiving Day”可知感恩節(jié)來臨之前我們收集

27、一些食物、衣服和禮物送給Edward老師,說明他家有一些經濟上的(financial)困難。] 2.A.applied B.determined C.attempted D.preferred B [根據上文中的“We wanted to do something to help”的描述可知,此處是對上文的具體描述,即全班決定(determined)收集一些食物、衣服和禮物送給Edward老師。] 3.A.figure out B.point out C.make sense D.make sure D [所以,作為一個班級,我們決定收集食物、衣服和禮物以確保(mak

28、e sure)他一家人過一個美好的感恩節(jié)。] 4.A.satisfied B.puzzled C.amazed D.touched D [根據空后對Jane的母親的反應的描述可知,Jane告訴她家人他們的計劃后,她的母親很感動(touched)。] 5.A.separate B.donate C.distribute D.collect B [根據上文中的“We wanted to do something to help...to gather food,clothing and gifts”的描述可知,我們收集一些食物、衣服及禮物幫助Edward老師,所以此

29、處為Jane和母親尋找能夠捐贈(donate)的東西。] 6.A.breaking up B.breaking down C.taking out D.pulling down C [根據空前的“Together they searched their house for things they could ________”可知,此處為Jane的母親走到廚房,拿出(taking out)一只大火雞。] 7.A.traditional B.usual C.complete D.basic C [沒有火雞大餐,感恩節(jié)就不完整(complete)了。] 8.A.hon

30、esty B.generosity C.pity D.curiosity B [根據上文“Her mother went to the kitchen,________ a big turkey and saying.‘Thanksgiving Day won't be ________ without a turkey dinner.’”的描述可知,Jane的母親一系列的動作及語言說明她是很慷慨的,直到今天,Jane還記得她是如何被母親的慷慨(generosity)所感動的。] 9.A.decision B.contact C.delivery D.contributi

31、on C [根據上文的內容可知,我們需要把收集的物資送到Edward老師家中,所以此處為在遞送(delivery)這些東西之前。] 10.A.opportunity B.gift C.deal D.memory A [在我們遞送這些東西之前,我們?yōu)橛羞@次幫助他人的好機會(opportunity)做了祈禱。] 11.A.expression B.sorrow C.impression D.laugh A [“我”永遠不會忘記我們的老師和他的妻子在開門時的驚訝表情(expression)。] 12.A.pushed B.reached C.dragged

32、 D.answered D [參見上題解析。此處answer the door意為“應門(鈴)聲開門”,為固定搭配。] 13.A.again B.anyhow C.though D.enough C [根據上文“I will never forget the surprised ________ of our teacher and his wife when they ________ the door;their four children gathered around them as we handed out the gifts”的描述可知,Edward老師一家

33、接到禮物時溫暖的情景,與寒冷的天氣形成對比,所以此處為盡管那天晚上很冷,但(though)在我們的內心深處卻都感到很溫暖。] 14.A.wait B.spare C.spend D.save B [根據上文“Last month while I was in a meeting”的描述可知,“我”正在開會,此處為Edward老師想知道“我”是否能夠抽出(spare)幾分鐘時間。] 15.A.hurriedly B.nervously C.proudly D.worriedly A [根據上文中的“He's sitting in your office righ

34、t now”可知,Edward老師正在辦公室等著,所以“我”匆忙地(hurriedly)離開會議到辦公室,符合語境。] 16.A.come up with B.look back on C.keep up with D.get hold of B [根據下文“He told me he ________ remembered that cold winter night when we brought the ________ of Thanksgiving Day to his family”的描述可知,“我”和老師擁抱并一起回顧(look back on)過去的42年。]

35、17.A.just B.still C.even D.already B [他告訴“我”,他還(still)記得那個寒冷的冬夜,我們給他一家人帶去的感恩節(jié)的溫暖(warmth)。] 18.A.experience B.excitement C.pleasure D.warmth D [參見上題解析。] 19.A.appreciated B.offered C.accepted D.consumed A [這些食物、衣服和禮物當然是被感激(appreciated)的。] 20.A.spirit B.symbol C.history D.intention A [那天晚上,使他感到溫暖的是他看到一群十幾歲的孩子理解了感恩節(jié)的精神(spirit)。] - 8 -

展開閱讀全文
溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

相關資源

更多
正為您匹配相似的精品文檔
關于我們 - 網站聲明 - 網站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網站客服 - 聯系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網版權所有   聯系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對上載內容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內容侵犯了您的版權或隱私,請立即通知裝配圖網,我們立即給予刪除!