河南省鄭州市2014高考英語(yǔ)一輪 閱讀理解暑假訓(xùn)練題(4)
《河南省鄭州市2014高考英語(yǔ)一輪 閱讀理解暑假訓(xùn)練題(4)》由會(huì)員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《河南省鄭州市2014高考英語(yǔ)一輪 閱讀理解暑假訓(xùn)練題(4)(6頁(yè)珍藏版)》請(qǐng)?jiān)谘b配圖網(wǎng)上搜索。
1、鄭州市2014高考英語(yǔ)一輪(暑假) 閱讀理解訓(xùn)練(4)及答案 標(biāo)題判斷題-----目的在于考查考生略讀文章,領(lǐng)會(huì)文章大意及高度抽象概括能力。文章的標(biāo)題往往可用很少的幾個(gè)詞加以概括,考生逾越文章的細(xì)節(jié)與段落,以語(yǔ)篇的中心內(nèi)涵為依托構(gòu)成了標(biāo)題選擇的獨(dú)特視角。這種題型的提問(wèn)方式有:1. The title that best expresses the idea of the passage is _______ ; 2. The paragragh could be entitled _______ ; 3. Which of the following titles best sums up
2、the whole passage ? 4. A good title for this passage would be _________ ; 5. A suitable title for this passage would be _______。 以下是一個(gè)標(biāo)題判斷題的例子。 Shu Pulong has helped at least 1,000 people bitten by snake . “ It was seeing people with snake bites that led me to this areer , “ he said . In 1963 ,
3、 after his army service , Shu entered a medical school and later became a doctor of Chinese medicine . As part of his studies he had to work in the mountains . there he often heard pf people who had their arms and legs cut off after a snake bite in order to save their lives . “ I was greatly upset
4、 by the story of an ole farmer I met . It was a very hot afternoon . The old man was pulling grass in his fields then he felt a pain in his left hand . He at once realized his had been bitten by a poisonous snake . In no time he wrapped a cloth tightly around his arm to stop the poison spreading to
5、his heart . Rushing home he shouted ‘ Bring me the knife !’ Minutes later the man lost his arm forever.” “ The sad story touched me so much that I decided to devote myself to helping people bitten by snakes , “ Shu said . The best title for this newspaper article is __________ . A. Astonishing
6、Medicine B. Farmer Loses Arm C. Dangerous Bites D. Snake Doctor ***********************************************************結(jié)束 閱讀理解猜測(cè)詞義Passage **************** We find that bright children are not often held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge a
7、nd experience are improved. We feel that there are many dis advantages in streaming pupils, a way to teach pupils in groupsaccording to their ability. It does not pay attention to the fact that children develop at different speed. It can have a bad effect on bloth the bright and not-so-bright childr
8、en. After all it can be quite discouraging to be at the hottom of the top grade ! Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual (智力的) ability. This is only one aspect (方面) of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupil
9、s to the full, not just their academic (學(xué)術(shù)理論的) ability. We also value personal qua[ides (品質(zhì))and social skills, and we find that mixed-ability teaching helps improve all these aspects of learning. In our classroom, we work in various ways. The pupils often work in groups, this gives them the
10、chances to learn to cc-operate, to share, and to develop leadership skills. They al- sci learn how to deal with personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate (分析和評(píng)價(jià)), and to comunicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the
11、 teacher. Sometimes the pupils work in pairs; sometimes they work on individual (個(gè)人的) tasks and assignments, and they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is right and suitable. We encourage our pu- pils to use the library, and we teach them the skill
12、s they need in order to do this effectively. An advanced pupil can do advanced work; it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to achieve this goal. 1. What's the author's attitude towards "mixed-ability t
13、eaching"? A. He agrees to it. B. He doubts the truth of it. C. He is very discontent about it. D. He tries to be objective at)out it. 答案:A 指導(dǎo):由第一段第二句“On the contrary,both their knowledSe and experience are improved”可知作者贊同mixed-abilityteaching. 2. By "held back", the author means
14、 A. forced to study in the lower class B. made to remain in the same class C. prevented from advancing D. made to fall behind other students 答案:C 指導(dǎo):由第一段第二句中的improved可知。 **********************************************結(jié)束 【閱讀理解猜測(cè)詞義】 閱讀理解猜測(cè)詞義Passage ****************
15、A Shanghai boy, Chen Yinhua, is going to take part in theGlobal Young Leaders Conference in Washington, D. C. and New York from July 4--15. It is organized by the Congressional Youth Leadership Council (CYLG). "I'm very lucky to get this opportunity to make friendswith so many excellent studen
16、ts.' said Chen, who attends Shanghai Nanyang Model High School. "It is a once-in-a-life-time experience." The 18-year-old will join 350 secondary school students from across the world, all of whom have shown leadership po- tential and academic ability. As well as trying out simulations (
17、模擬) designed to develop leadership and decision-making skills, the students will communicate with influential figures in politics, finance, culture and the diplomatic (外交的) world. Chen knew nothing about CYLC until last March, when the organization invited him to take part in the conference. I
18、t was his SAT application form that caught CYLC's eye at the end of last year. "I was totally surprised but felt very honored after I learned about it from the Intemet," he recalled. As monitor of his class, he was involved in a wide range of school affairs. His many activities included debati
19、ng, basketball, robot research and producing his class newsletter. "Although these things took up plenty of time, I enjoyed the feeling of making decisions. And I still worked very hard in the classroom as well as at home,'Cben said proudly. Besides passing SAT1 and SAT2, he scored 663 in the
20、 TOEFL exam while only in Senior 1. Chen will continue his studies at Fudan,a University. After that, he hopes to build on his interest in international relations, working for an organization like the United Nations. 1. What's the purpose of the Global Young Leaders Conference? A. To discuss s
21、ome important matters in the world. B. To develop young people' s leadership skills. C. To compete and decide who will be the best to be leaders. D. To offer chances for young people to communicate with each other. 答案:B 指導(dǎo):細(xì)節(jié)理解題。從文中第三、四自然段可知,這次會(huì)議的中心目的在于培養(yǎng)和發(fā)展學(xué)生的領(lǐng)導(dǎo)能力。A不符合事實(shí),C、D是中心目的的附帶活
22、動(dòng)。 2. By saying "It's a once-in-a-lifetime experience" Chen Yinhua means"____________" A. this is the first time for him to have such experience B. he will value this chance to perform excellently C. this kind of chance is seldom given to a school student D. he is the only one to ge
23、t such an opportunity 答案:B 指導(dǎo):細(xì)節(jié)理解題。once-in-a-hfetxme“一生中只有一次的”,ChenYinhua如是說(shuō),說(shuō)明他對(duì)此機(jī)會(huì)的重視和珍惜。其他意義都不合乎此種環(huán)境的心理。 3. Chen Yinhua was invited to the conference because________. A. he is a rather famous person among the students invited B. he has special skills of leadership in his school
24、C. he did quite well in his SAT application form sore influential people take much interest in him 答案:C 指導(dǎo):細(xì)節(jié)推理題。根據(jù)第五段第二句可知。 4. Form the last three paragraphs we know Chen Yinhua _________. A. does well only in public activities B. has no interest in school C. studies English the be
25、st of all his lessons D. has the nature of being a leader 答案:D 指導(dǎo):推斷題。A、B,C與原文意思不符??赏浦?。是后一段最后一句。 ***********************************************結(jié)束 閱讀理解推理判斷Passage *************** (典型題) Who is there among us who hasn't dreamed of having his or her own small ( maybe, several years
26、later, even big) business, and having wonderful freedom, both from a boss and from the time clock: the freedom to make up our own rules for our work, and our own plans--arranging our own hours of work? That way work would be both painless and fun. Or, so we imagine. Well, in fact it isn't quit
27、e as simple as that. Yes, it is true that being the boss has its satisfactions and that you can arrange your working hours freely if you own your own small business. But in those early years of starting your own business, you shouldn't think of a free day, not to mention flying off for a month's vac
28、ation. It is not unusual for new business owners to work seventy or eighty hours a week, and if there is a day off, that day might need to be devoted to accounting(算賬). But this negative picture doesn't destroy the beautiful hopes. The possibility of getting something wonderful in return--both mate
29、rial and mental--continues to drive that large number of people who start up small businesses each year in the United States. 1. From the first paragraph, we know that everybedy bopes_______. A. to rule others B. to be his or her own boss C. to get a time clock D. to be free from w
30、ork 答案: B指導(dǎo):從第一段可得知。 2. Most new business owners have to_______. A. work more than 10 hours a day B. devote himself to accounting C. fly to some places in the world D. have a day off in a week 答案: A 從句中“h is not unusual for new business owners to works eventy or eighty hours a
31、week"可知一天工作十多個(gè)小時(shí)。 3. The expression "negative picture" nxet probably means_______. A. a terrible experience B. a poor picture C. limited freedom D. unpleasant situations 答案: D指導(dǎo):根據(jù)第二段可知negmive picture means unpleasant situations. 4. The beautiful hopes will never be destroyed bec
32、ause_______. A. people love beautiful things by nature B. people have a strong desire to seek personal gains C. small businesses make big money each year in the US D. small businesses have advantages over big companies 答案: B指導(dǎo):從最后一段可知此答案。 ***************************************結(jié)束
- 溫馨提示:
1: 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2024《增值稅法》全文學(xué)習(xí)解讀(規(guī)范增值稅的征收和繳納保護(hù)納稅人的合法權(quán)益)
- 2024《文物保護(hù)法》全文解讀學(xué)習(xí)(加強(qiáng)對(duì)文物的保護(hù)促進(jìn)科學(xué)研究工作)
- 銷售技巧培訓(xùn)課件:接近客戶的套路總結(jié)
- 20種成交的銷售話術(shù)和技巧
- 銷售技巧:接近客戶的8種套路
- 銷售套路總結(jié)
- 房產(chǎn)銷售中的常見(jiàn)問(wèn)題及解決方法
- 銷售技巧:值得默念的成交話術(shù)
- 銷售資料:讓人舒服的35種說(shuō)話方式
- 汽車銷售績(jī)效管理規(guī)范
- 銷售技巧培訓(xùn)課件:絕對(duì)成交的銷售話術(shù)
- 頂尖銷售技巧總結(jié)
- 銷售技巧:電話營(yíng)銷十大定律
- 銷售逼單最好的二十三種技巧
- 銷售最常遇到的10大麻煩